SUPER SUPPE
VILDT OG VANVITTIGT GODT…..
Det er præcis hvad denne fasan suppe er. Og så er det jo lige årstiden til at bruge tiden på at lave en middag hvor saft og kraft træder i karakter . Det sværeste kan være at ind fange en fasan til formålet, jeg er så heldig at have forbindelserne i orden ,du skal måske i Rema eller ty til et andet fjerkræ . Årstiden er til fasan . Jeg ved det, da jeg hvert år på min fødselsdag i oktober siden jeg var helt lille har fået en serveret af min far som dengang gik på jagt i vores egen skov…Wau hvor godt lyder det ikke lige 😉 Men det bedre …Min mor lang tids stegte den i deres lille brænde komfur. Så kunne man blot ved duften glæde sig til det blev aftens mad tid .
Nå du skal lave denne suppe er duften også en del af det. Og har du mulighed og bedre tid dagen før ja så lav den der. Det kan være lørdag og så er den klar søndag aften når du / I måske kommer hjem efter en dag ude i kulden 😉
Men check lige hos den lokale slagter om han ikke kan få et par hjem til dig og ja en er ikke nok 🙂 Når de er i Rema, er de på frost og så kan du jo købe et par ekstra .
THE SECRET RECEPI
- Du kan nøjes med en fasan og halvere resten i opskriften men er du i gang er det klart nemmest at lave en stor portion.
- 2 fasaner deles i 4 stykker hver, pas godt på at du ikke klipper ben i stykker, de splinter
- Ca 4 gulerødder i pæn str. skæres i “mønt” størrelser
- 2 mellem løg og 3 fed hvidløg hakkes i små tern
- Alt dette svitses i olie blandet med smør i en stor gryde. Først grønsagerne og derefter fasanen i det.
- 3 L bouillon ( evt. hønse)
- 1 dl tomat pure
- Timian og rosmarin ( evt. i et lukket kaffefilter hvis du ikke vil have nålene med i suppen )
- Det blandet nu ned til fasanerne og koges op . Derefter simre det i ca halv anden time.
- Fasanerne tages op, kødet pilles fra (det er meget vigtigt der ikke kommer ben med så vær grundig)
- Små champignon eller i skiver efter eget skøn
- Små stykker bladselleri også efter eget skøn
- 1 dl sherry
- 4 dl fløde
- salt og peber
- Alt dette tilsættes og koges ind men kun kort og evt. tilsæt lidt kulør og jævner hvis du føler for det 😉
- Nu er suppen klar, Enten kan du stille den koldt til næste aften eller også kan du lune lækre flute til og servere den evt. med et godt glas rødvin 😉
BONUS INFO
Den meget smukke eksotiske fugl fasanen kom til Danmark fra Asien i 1562. Den blev hentet af Frederik d 2. Det var dog først omkring 1870 at den begyndte at leve frit i vores skove. Phasianus colchicus er dens flotte latinske navn. Det er helt klart hanen, kokken der også har det flotte udseende med dens imponerende halefjer og mange farver . Hunnen, hønen smager godt 😉 men er knap så imponerende i sine blot brune nuancer .
Fasanen er den største vildt levende hønsefugl i Danmark og kan blive 4-5 år gammel. Hvis da ikke den ender i min eller din gryde inden 😉 Der bliver opdrættet fasaner og sat ud i naturen så blot spis og nyd nuet og årstiden med fasaner .
Kan du få fat i de smukke fjer, er de rigtig fine at bruge i en dekoration, evt. til middags bordet (eller en blomster sky der hænger over middags bordet ) hvis du har inviteret gæster til suppen 😉
(Jeg får måske lige lavet en som du så får et billede af her ;-)) OG DET GJORDE JEG 😉 Vil du vide og lære hvordan man laver de berømte blomster skyer og ellers bruger tørret, er der et kursus på vej på binderi-online ….Snarest 😉 Lover at ligge et link op her når det er der …;-)