Food

GRANSIRUP

Bag en lækker brownie og hæld skøn gransirup på
GRANSIRUP PÅ BROWNIE MED IS

UUUUhhhhh så er der små fine granskud og dem kan vi bruge….;-) 

Vi kan lave gransirup. Egentlig meget simpelt og samtidig en fin lille “parfumeret” sag at have stående. Noget vi kan nyde nu og her og minde os om at at maj slutter og juni begynder……

Du, din familie, venner/veninde skal i skoven . Her skal I plukke, alt efter hvor meget du vil lave, et par håndfulde små fine granskud som sidder yderst på grantræet. Vi vil ikke have den brune skal de har siddet i med, men de er nok hoppet af selv nu 🙂 Nu har du/I været i skoven og set på alt det lysegrønne/grønne der er nu, så godt for øjet 😉 og så tilbage til køkkenet hvor vi skal please vores smagsløg 🙂

The Secret Recipe 😉

  • Fra skoven, ca 100 g granskud
  • 2 dl vand ( kogende )
  • 15 g rørsukker
  • saft fra ca. 1/4 citron
  • En lille flaske, som du har skyllet i Atamon ( hvordan, se flasken)
  • – og måske har du allerede købt is og bagt brownies, så det er klar 😉

Start med at skylle dine granskud, læg dem i en lille gryde og hæld det kogende vand over. Kog blandingen i ca 15 min. ved svag varme.

Nålene sis fra og saften hældes i gryden hvor sukker og citron tilsættes.

Kog blandingen op, her kan tilsættes mere sukker hvis man synes. Nu skal den hældes på flasken. Vælger man at gange portionen op, kan det også fryses ned og bruges senere. 

HVIDVIN MED GRANSIRUP

BONUS INFO

Du kan bruge din sirup til meget. Fortynd den med danskvand eller hæld lidt i hvidvinen som velkomstdrik. Du kan som skrevet bruge den til dessert og ja lige præsis som til dessert, tænker jeg at det ikke kan  vare længe før vi kaster os over gransorbet 😉 så lav gerne rigeligt hvis du bliver vild med den fine, parfumeret smag.

Jo, og så skal vi da lige have med at grantræet på latinsk hedder Picea Abis 🙂

%d bloggers like this: