Grill smør
Food

GRILL SMØR

Grill smør med hybenroser og sandløg
GRILL SMØR m Hybenroser og skovløg

SÅ BLEV DET SOMMER….

Og tid til grill, tid til at sidde og suge dufte og smage ind. Tid til at nyde alle de kendte dufte som vi glæder os til hvert år. Duften af grill, øj det blir´ ikke bedre 😉 og dog ,du kan jo lave denne skønne grillsmør til og så vil du til næste år glæder dig til duften af den, når den smelter ned over din grillbøf (eller veganer pølse 😉 ) Du kan så ment også putte det i en bagekartoffel .

Først skal du lige finde hvor skovløg gror. Og der er de også til næste år. Her i Frederikssund er de ved det område rundt om Markbæk sejlklub 😉 de gror ofte i grøftekanter, skovbryn og krat.

Men det er også muligt at sætte dem i egen have og så nyde godt af dem år efter år….Du får lige et billede

Jo og så findes der både sandløg ( allium vineale ) , vildløg ( allium oleraceum ) skovløg ( allium scorodoprasum ) alle spiselige og ligner hinanden.

Strandløg ser helt anderledes ud med hvide raket formet blomster og vokser ved middelhavs egnene men ofte bruger man dette ord som betegnelse for  de andre løg jeg har nævnt så dette kan godt forvirre lidt.

Sandløg klar til at spise
SKOVLØG

INGREDIENS LISTE:

 • 250 g smør (rigtig smør, ikke smørbart som kærgården)
 • 1 tsk havsalt ( jeg bruger Maldon flagesalt )
 • 1 lille håndfuld fin hakket hybenrosen blade
 • 1 lille håndfuld fint hakket skovløg ( uden den hårde hvide midte )
 • Mellemlægs papir til at pakke ind i.
 • Det hele blandes sammen og pakkes i små pakker som fryses ned og lige klar til at tage op, blot kort tid før brug .

VELBEKOMMEN

BONUS

Du får lige denne søde lille krans med og hvad du skal have klar for at binde den.

 • Elefant tråd og floratape som du laver til krans, se evt video med bukkars krans for info om hvordan https://nydnuet.dk/bukkars-skovmaerke-krans/
 • Myrte tråd
 • Små stykker ståltråd til rosen hovederne, man kan også binde myrte tråd om .
 • Eucalyptus eller andet grønt der kan tørre (oliven grene ) eller evt rosen blade ( dens egne stikker dog en del )
 • En go håndfuld hybenrosen knopper ( de dufter skønt når de tørre)
 • Evt fad til at lægge den på

DE ER HER ENDNU…..

Ja de er , de små fine skovløg med masser af smag 😉 Du får selvfølgelig lige et billede med på vejen så du kan se hvad du nu skal lede efter. Samtidig er det et smart tidspunkt at sætte en håndfuld i din egen have så kan du være heldig og være selvforsynende til næste sommer 🙂 Og kan du slet ikke finde skovløg så kan banan skalotteløg eller rødløg “næsten” godt erstatte dem 😉

Er du interesseret i at lære mere om hvad du kan samle i naturen, er der mulighed for dette via mine hold hos LOF https://lof.dk/frederikssund/kurser/kurser-i-naturen/laer-hvad-du-kan-samle-i-naturen/laer-hvad-du-kan-samle-i-naturen-daghold/id/231023 . Der kommer løbende nye hold.

 

SEN SOMMER – STADIG GRILL VEJR.

Så hold dig ikke tilbage og få lavet denne skønne grill smør…Du kan faktisk også stadig finde hyben-roser men ellers kan alm. rosen blade eller morgenfrue kronblade bruges, blot for farven, de giver ikke smag.

NYD SENSOMMEREN, NYD NUET .