Food

BRÆNDENÆLDEFRØ

VÆRD AT VIDE : Brændenælder kan høstes hele sommeren og klipper man den ned skyder de flittigt med nye skud igen. 

Samtidig kan du bruge frøene fra dem i august- september . Dem tør rister du blot på panden og bruger dem så som drys , det ku være på morgenmaden, noget du bager , smoothie m.m.

-Og husk at alt dette kan du forberede og bruge hen over efteråret når der er brug for ekstra energi

Blancher dine brændenælde blade og frys dem ned, tør blade og frøene og gem dem i glas. 

-Jo og så tar vi lige med at du kan lave the af den…Det er blot tørret blade som du hælder 90 gr varmt vand over og evt. tilsætter lidt honning men uanset så er det sprængfyldt med organist jern som er godt for os 😉 Drik det hverdag og det hjælper samtidig mod gigt og ledsmerter ….Genialt hvad ukrudt kan 😉 

GENIALE “SNACK” BRØD 😉

KNÆKBRØD MED BRÆNDENÆLDEFRØ

Glæd dig over disse meget nemme, sunde fantastiske ( og veganer) knækbrød. 

I virkeligheden bestemmer du jo selv og der skal brændenælde frø med MEN de er møj sunde så overvej det nu..læs mere om det her på bloggen . Vi er jo så heldige at når vi går tur i vores skønne natur herhjemme så er der en hel del vi kan ta med hjem og spise 😉

Opskriften får du her :

  1. En lille håndfuld tørristet brændenældefrø
  2. 1 dl chiafrø
  3. 1 dl sesamfrø 
  4. 1 dl solsikkekerner
  5. 1 dl græskarkerner
  6. 2 dl hørfrø
  7. 1 tsk havsalt (salt)
  8. 3 dl vand

Bland det hele i en skål, tænd ovnen på 150 gr (alm.) Imens ovnen bliver varm rør du rundt i frøblandingen og lader dem suge vandet.

Der hele hældes ud på en bageplade med bagepapir og glattes med en dejskraber. Bages nu midt i ovnen i ca 1 time og 20 min men check at midten føles sprød når du tager dem ud .Et fint touch er lige at drysse lidt havsalt og brændenældefrø på ca.10 min før de skal ud . De skal nu afkøle på en bagerist uden bagepapiret og derefter brækkes i stykker –

VELBEKOMMEN 😉

– Blev du hooked på at læse mere om brændenælder så kig her på mit tidligere indlæg hvor du også kan se opskriften på brændenældetzatziki 😉https://nydnuet.dk/braendenaelder/

%d bloggers like this: