SUNDE “TOFFIFEEE ;-)
“Toffifeee” lavet på mandler, dadler m.m. Sunde snacks lige til at nyde i nuet ;-)og nemme at lave. Her får du opskriften på de total top lækre snacks.
THE SECRET RECIPE 😉
Det kræver ikke det helt store at lave de små sunde toffifeee her, . Slet ikke når du først har gjort det et par gange og det kommer du til ;-)Trust me , man bliver afhængig af de sunde snack. Det du skal bruge er en silicone form med masser af små rum. Min er sjovt nok runde og derfor ligner mine snacks toffifeee når de kommer ud. Jeg ved godt jeg skriver toffifeee med alt for mange eeeeee men så har jeg da ikke kopiret de rigtige thi hi.
Udover forme, som også kan være små silicone tærte forme, skal du bruge en multi hakker/blender. Jeg kan stadig anbefale kitchenAid Classic mini hakker (0,83 liter) som jeg bruger i rigtig mange af mine opskrifter her inde fra nøddekugler https://nydnuet.dk/noeddekugler/ til ramsløgspesto https://nydnuet.dk/ramsloeg-pesto/ 😉
Jo og så skal du bruge friske dadler som er juicy, ikke for tørre. En mørk chokolade, mandler, peanut butter (jeg bruger den grove) og kokos olie. Her kan du vælge om den skal være med smag eller ej. Jeg kan godt lide at bruge uden smag sammen med chokoladen og med smag til karamel massen men prøv dig frem. En slags kan sagtens gøre det. Og så til opskriften 😉 Du skal lave 3 lag men det er helt lige til. Ikke noget med at så skal den ene stå på køl i flere timer som i den store bage dyst 😉
DETTE SKAL DU BRUGE :
Bunden :
- 5-7 dadler (fjern sten)
- 1 spsk kakao (uden sukker)
- ca 30 gram mandler (helt alm. med skal)
– Hakkes til en fin masse og puttes nederst i formene. Jeg laver ca 24 små stk. Nu skal du lave “karamel” massen.
- Ca 10-12 dadler
- 1 spsk peanutbutter
- 1 spsk kokosolie
- 1 knivspids salt
– Dette hakkes/blendes til en ny masse, der lægges oven på bunden i et fint lag.
- 50 gram mørkchokolade
- 1 spsk kokos olie med eller uden smag
– Hak chokoladen godt og smelt derefter kokos olien i mikro ovnen eller gryde. Fyld chokoladen i og rør rundt til det er en fin flydende masse du kan hælde på toppen af dem alle. Er du til den lille og lækre overraskelse så “maser” du en hel hasselnød uden skal ned i midten inden du fylder chokoladen på. Derefter skal de på køl. Når de er hårde er de klar til at blive vent ud af formene og evt. drysset med kokos mel. Uanset skal de opbevares på køl og serveres straks derfra da de godt kan klister når de bliver varme. Skal du have den med på tur en sommerdag så pak dem oven på et fryse element 😉
NYD NUET 😉
-og det gøres især, når vi har lavet noget der smager vildt godt, som vi kan sætte os ned og nyde. Evt. med en lille espresso 😉 Jeg har været så heldig at lære at lave denne fine espresso kop af min veninde Trine Schnell https://trineschnell.wordpress.com/
BONUS INFO :
Nu har jeg skrevet sunde snacks og ja de har nærmeste ikke noget sukker MEN dadler har et højt indhold af frugt sukker/ kulhydrater så kalorie indholdet er højt . Dadler har også et højt fiber indhold og vældige gode for fordøjelsen men husk også at væske er en vigtig del. Dadler består af en 1/4 del væske. “Danmarks mest forkælede dadler” stammer fra Bam i det sydøstlige Iran. Bam-området har været kendt for sine meget fine friske dadler helt tilbage fra tiden, hvor Silkevejen gik gennem området. Ja så spis blot en enkel eller 2 af gangen ( alt efter størrelse ha ha ;-)) og nyd dem.