BØGE LIKØR, LAVET PÅ GIN OG BØGEBLADE FORTSÆTTELSEN….
Så er de 14 dage gået og vores bøge likør har fået farve og smag.
Find din fine mundblæste Holmegaard s karaffel frem eller find en simpel evt. fra Hobbyteket https://hobbyteketsshop.dk/glasfllasker-karafler-og-propper-20/ ( de har mange at vælge imellem )
Jeg har nu arvet mine, men der er også genbrugsbutikkerne, de har så mange…. og de skal blot rengøres grundigt. Citronsyre er godt mod kalk, undgå opvaskemaskine (de kan blive helt mælkehvide).
THE SECRET RECIPE 😉
- Ca. dl frisk plukket bøgeblade ( hvornår du plukker dem, gør blot af farve og lidt smagen ændrer sig lidt men vent ikke for længe, så bliver de fyldt med garvesyre, så nyd nuet nu ;-))
- Ca 70 cl gin ( Du bestemmer helt selv hvilken, jeg bruger blot en billig )
- Gin hældes over skyllet bøge blade og trækker i 14 dage i lukket glas
- Ca.14 dage senere……
- 250 g øko rør sukker
- 2,5 dl kogende vand
- Kogende vand hældes over rørsukker som opløses, bøge blade sis fra dit glas og resten blandes incl. cognac 😉
- 6 spsk cognac (eller brandy, billigere ;-))
NU SKAL DET HÆLDES PÅ FLASKEN OG FINE GLAS GØRES KLAR TIL “SMAGSPRØVER” 😉
BONUS
Bøgen betragtes som Danmarks nationaltræ. På latinsk Fagus silvatica.
Når nu du har nydt din bøge likør rent, kan det være tid til at prøve dette …En køligt glas rosevin (gerne tør) og et lille “skvat” bøge likør . Du kan snilt bruge et lille jordbær evt. et frossent som pynt men kun lidt isterninger . Soya ristet mandler smager rigtig godt til.
Dem laver du selv, ved at riste en god håndfuld mandler på panden ved høj varme og lige før de er færdig ristet, tilsætter du et par spsk. fulde soya …Over på et bage papir og køle…Velbekommen 😉