HYLDEBLOMST/JORDBÆRSAFT
Her i huset , har vi glædet os siden sidste år til, at det blev tid til denne skønne sommer drik
Hvis man først er blevet afhængig af hyldeblomst bliver det ikke mindre når du smager denne med jordbær saft 😉
Ja og nu der er friske jordbær og hyldeblomster samtidig så skal det da nydes .
Måske skal du lave den her i weekenden. Aftentur torsdag eller fredag hvor du får plukket dine hyld (de er også i skoven)
Go fornøjelse 😉
Først skal vi lave hyldeblomst saft 😉
- Ca 40 store hyldeblomst skærme, ( de hvide finder du i naturen eller din have, de lyserøde skal du plante i din have )
- 3 øko citroner ( 1 i skiver og saft fra 2 )
- 1 kg rørsukker ( jeg blander lidt brun farin i men det vælger du)
- 25 g citronsyre (den til madlavning)
- 2 L kogende vand
- evt. atamon til skylning af flasker (her i huset drikkes det hurtigt så ikke nødvendigt, kan holde ca. 4 uger i køleskabet uden )
Ryst dine blomster skærme, skyl kun hvis nødvendigt. Læg dem i en beholder, tilsæt citron, citronsyre og citron skiver til sidst. Hæld din sukker du har opløst i det kogende vand over. Det hele stilles overdækket i køleskabet for at trække i minimum 4 dage.
Her efter sis blomster fra og det blandes med din jordbærsaft og hældes på rene flasker og er nu klar til at nydes med isterninger.
Jordbærsaft
Rørsukker og Jordbær Vand tilsættes Koges ved svag varme Saften sis fra Smuk farve og duft skyl i evt. i atamon
- 1 bakke fine danske jordbær
- 2 dl rørsukker
- 2 dl vand
- Evt. atamon til skylning
Rens dine jordbær og skær dem i kvarte. Læg dem i en gryde og tilsæt vand og sukker. Kog ved svag varme til der er fint med saft.
Jordbær saften sis fra og stilles på køl, klar til at blande med hyldeblomst saften når den er klar 😉
Nu har du faktisk lidt syltetøj tilbage som er herligt lige at nyde med det samme .
Bonus
Bonus bliver denne gang at hvis du gemmer min. 2 dl af din saft så finder jeg på noget vi skal bruge dem til om ikke så længe…. 😉