JOMFRU I DET GRØNNE
Eller på latinsk – Nigella 😉
Jomfru i det grønne, Nigella ..Jeg elsker den blomst . Den har en fantastisk blå farve og kan fås i flere nuancer bla. helt ned fra hvid til dyb blå (og få i rosa nuancer) Den kan være enkelt blomstrende eller dobbelt. Uanset hvilken så er den så yndig og eventyrlig . For mig er den helt isblå dobbelt der er noget helt særligt.
At den hedder jomfru i det grønne , skyldes de grønne blade der smyr sig om blomster hovedet og næsten skjuler blomsten, der jomfru Marias blå øjne.
Nigella er etårig men nem at tage frø fra og ellers kan du snildt købe dem . Man sår dem i april og kan så forlænge blomstringen ved løbende at så lidt. ( husk at tynde ud ) Trives nemt i let havejord. Jeg var så heldig at besøge Tove der tilfældigvis lige havde en hel Nigella mark, WAU sir´jeg bare 😉 men mindre kan gøre det hjemme i haven thi hi blot en enkel blomst er et smukt syn.
Bind din egen krans, se evt. hvordan du binder kranse ved bukkars krans https://nydnuet.dk/bukkars-skovmaerke-krans/
- Vil du mere i dybden med at binde med blomster, kan du følge dette link til FOF hvor jeg ofte har kurser https://www.fof.dk/da/roskilde/frederikssund
Nigella Frøstanden
Frøstanden fra nigella er rigtig fin at bruge , her under teksten i den lille buket er den stadig frisk men på vej til at tørre.
Buketten er sat i en fakir, som er mega anvendelig til meget så ud og skaf dig en 😉
BONUS
Bonus her må være at Nigella kan bruges til så meget mere…
De kan tørres, presset og bruges i glas rammer , fine kort eller hvad du nu har af gode ideer.
De fine små sorte frø kan spises og er ofte brugt på brød bla. i mellemøsten som vi her bruger birkes og i naan brød fra Indien.
Nigella kommer fra det latinske niger, der betyder sort og det er de små frø.
Derudover er blomsterne vældige pæne på en kage som pynt og ikke giftige ( med alle spiselige blomster gælder det dog at små mængder er fint 😉 )